Volkswagen Golf R Touch heeft slim infotainmentsysteem met Mirrorlink

Een nieuwe auto zonder touchscreen is haast niet meer voor te stellen. In de toekomst groeien displays en kunnen ze nog meer. In de Golf R Touch demonstreert Volkswagen zijn visie op hoe aanraakschermen toegepast kunnen worden in toekomstige modellen.

In de toekomst moet een touchscreen niet alleen met aanrakingen bediend kunnen worden, maar ook met gebaren. Dat zorgt voor minder afleiding in het verkeer.

Drie schermen

De Golf R Touch beschikt over drie displays. Een 12,8 (!) inch touchscreen is net onder de ventilatieroosters in de middenconsole geplaatst, waaronder een 8 inch scherm is ondergebracht. Het laatste scherm (12,3 inch) vervangt de analoge meters in de klokkenwinkel. Via het 8 inch scherm bedien je de airconditioning, de autoinstellingen en media. Op het 12,8 inch geeft Volkswagen het infotainmentsysteem weer.

Volkswagen Golf Touch Mirrorlink

Volkswagen Golf Touch Mirrorlink

Connect Golf

Naast de Golf R Touch debuteert op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas eveneens de Connect Golf. In feite is dit een E-Golf, maar dan voorzien van Volkswagen laatste infotainmensysteem. Het systeem ondersteunt Mirrorlink, Android Auto en Apple Carplay. Verder beschikt het over Car-Net dat de bestuurder helpt om files te vermijden, maar ook met het zoeken van een beschikbare parkeerplaats.

Bron: Autovisie

You may also like