Als het gaat om de navigatie, audiokeuzes en telefoonconnectiviteit die we op onze slimme apparaten in onze auto’s krijgen, waarom zou je dan het wiel opnieuw uitvinden? Net als Apple CarPlay is Android Auto een toepassing voor het spiegelen van telefoons, waardoor bestuurders onderweg een meer naadloze ervaring in de cabine kunnen hebben. Het werkt in het VK, maar ook in andere landen.

Autofabrikanten staan historisch gezien niet bekend om het leveren van ongelooflijke infotainmentervaringen. Ze zijn geweldig in het bouwen van behoorlijk nieuwe auto’s, maar de afgelopen decennia zijn ze gedwongen om – misschien gedeeltelijk onwillig – partnerschappen aan te gaan met die beestachtige techbods uit Silicon Valley.
Waarom terughoudend? We zijn allemaal onze waarde als consument gaan waarderen; wij zijn het product. Onze gegevens, waar we reizen, waar we naar luisteren, de routes die we nemen, de gebieden die we bezoeken, zijn belangrijke stukjes informatie waar technologiebedrijven graag geld mee verdienen.

Wat doet Android Auto precies?
Android Auto stelt bestuurders in staat om de apps op hun telefoon op het scherm van de auto te gebruiken met minimale afleiding. Door toegang te krijgen tot apps die u al kent, wordt verwacht dat reizen veiliger zullen zijn. Android Auto beweert chauffeurs te helpen ‘gefocust, verbonden en vermaakt te blijven’. Het stelt bestuurders ook in staat om Google Assistant te gebruiken, waar ze waarschijnlijk weer meer aan gewend zijn dan de eigen digitale spraakassistent van het automerk.

Hoe verbind ik Android Auto met mijn auto?
Je moet een Android-handset hebben met een data-SIM-verbinding, met minimaal Android 8.0. Als uw auto Android Auto-integratie heeft, maakt u verbinding via een hoogwaardige USB-datakabel, via 5G wifi-verbinding met het infotainmentsysteem of met Bluetooth.

Wat is het verschil tussen Android Auto en de Google Driving Assistant-modus?
Niet alle nieuwe auto’s hebben Android Auto geïntegreerd, dus voor bestuurders die hun telefoon niet op die manier met hun auto kunnen verbinden, stelt de Google Driving Assistant-modus bestuurders in staat hun handset te gebruiken als scherm voor navigatie-apps zoals Waze en audio-apps, zoals Audible, Spotify, Tidal en (ta-dah!) Google Music.
Je moet wel oppassen. Vanaf juli 2022 betekent de Britse wetgeving voor mobiele telefoons dat u uw smartphone tijdens het rijden helemaal niet mag aanraken.

Heb ik een app nodig voor Android Auto?
Ja, je moet de Android Auto-app op je handset downloaden en dan zal die communiceren met de app die zich op het softwareplatform van de auto bevindt. Je kunt het gratis downloaden in de Google Play Store. Er zijn geen maandelijkse kosten verbonden aan het gebruik van Android Auto, hoewel dit in de toekomst mogelijk wel het geval zal zijn.

Wat moet ik doen als ik Android Auto niet kan laten verbinden?
Als je de telefoon, de auto en de app hebt en nog steeds moeite hebt om Android Auto verbinding te laten maken… haal diep adem. Het zal werken, maar zoals met al het beste technische advies dat je ooit hebt gekregen, moet je misschien dingen uit- en weer aanzetten.
Android Auto gebruikt ook de sensor in je telefoon om erachter te komen of je onderweg bent. Het maakt geen verbinding als u op reis bent, zelfs niet als uw passagier degene is die met de telefoon speelt, terwijl u uw ogen op de weg houdt.

You may also like