Als je je smartphone met de auto wilt verbinden, bijvoorbeeld om multimediatoepassingen te gebruiken of om te bellen, heb je een zogenaamd MirrorLink-systeem nodig. Het MirrorLink-systeem bestaat naast Apple’s Carplay en Google’s Android Auto, en een compatibel opstart- / auto-AV-apparaat is vereist voor de applicatie. Verder moet de smartphone natuurlijk ook compatibel zijn met het MirrorLink-systeem. De taak is om de Android-smartphone perfect in de auto te integreren.

MirrorLink is een term die al de functie van het systeem weerspiegelt. Spiegel staat voor spiegel en link wordt gebruikt als term voor een technische verbinding. Het MirrorLink-systeem wordt gebruikt om een ​​technisch platform te spiegelen. Hiermee kan een smartphone worden aangesloten op een AV-ontvanger in de kofferbak / auto. Hierdoor kan de gebruiker van het systeem oproepen aannemen in zijn auto, multimediatoepassingen gebruiken of gewoon de muziek op de smartphone afspelen via de auto.

Het MirrorLink-systeem is interessant en betaalbaar als retrofitset voor oudere voertuigen. Moderne auto’s hebben vaak een geïntegreerd systeem dat een smartphoneverbinding via bluetooth mogelijk maakt. U kunt rechtstreeks vanuit de auto bellen. Hiervoor wordt de simkaart van de smartphone gebruikt. Het is daarom belangrijk op te merken dat oproepen ook worden gefactureerd via de mobiele netwerkprovider. Als de systemen bijvoorbeeld worden gebruikt om muziek van een online provider te gebruiken, kunnen datavolumes ontstaan. Bij een verbinding tussen een smartphone en auto-link systemen moet in ieder geval rekening gehouden worden met de kostenfactor. Oudere voertuigen hebben meestal geen in de fabriek geïnstalleerde technologie om de smartphone aan te sluiten. Hier hangt het echter duidelijk af van het bouwjaar en het voertuigtype / fabrikant. MirrorLink kan worden gebruikt met een compatibele AV-ontvanger in de kofferbak / auto en een smartphone die geschikt is voor aansluiting in oudere voertuigen, maar door deze achteraf aan te brengen. Het systeem is interessant voor mensen die hun voertuig technisch up-to-date willen brengen.

Het MirrorLink-systeem kan ook worden gebruikt voor navigatie, mits het compatibel is. Afhankelijk van de smartphone en het navigatieprogramma kan het scherm worden gespiegeld en kan de audionavigatie plaatsvinden via het geïntegreerde boot / auto AV-ontvangersysteem (de luidsprekers in het voertuig). De technologie moet een zo veilig mogelijke navigatie garanderen. Cd-wisselaars en cassetteradio’s maken zeker deel uit van de oude technologie. Met MirrorLink kan een auto worden aangesloten op de smartphone en kan de bestuurder naar de gewenste mp3 / mp4-muziek luisteren via de luidsprekers van de auto.

MirrorLink – let op systeemcompatibiliteit
Als u uw voertuig met het MirrorLink-systeem wilt moderniseren, moet u op de juiste systeemcompatibiliteit letten. Niet elk voertuig en niet elke smartphone kan met het MirrorLink-systeem worden gebruikt. De compatibiliteit van het systeem moet echter worden vermeld aan de kant van de fabrikant van het MirrorLink-systeem. Er is ook een lijst met compatibele smartphones (vanaf 07.2020). Over het algemeen is een AV-ontvangersysteem voor de kofferbak / auto vereist om het MirrorLink-systeem te gebruiken. MirrorLink biedt geïnteresseerde tuners de mogelijkheid om een ​​ouder voertuig rechtstreeks op de smartphone aan te sluiten of om een ​​nieuwer model uit te breiden met nog meer functies.

Samengevatte informatie over het MirrorLink-systeem:

  • Android-smartphones in de auto moeten integreren als app-connect-functie naast Apple Carplay, Android Auto en Co.
  • Bediening voornamelijk via het touchscreen van de auto
  • Afhankelijk van het voertuig, gedeeltelijk beperkte functies (Google Maps is mogelijk niet bruikbaar voor navigatie, geen spraakbesturing, enz.)
  • Mirrorlink zou Android-functies zoals telefonie, navigatie, muziekapps en spraakbesturing van smartphones zoals Samsung, HTC, LG, Sony of Google naar de auto moeten overbrengen
  • Bediening via scherm- of stuurwielknoppen mogelijk
  • De smartphone heeft rekenkracht en sluit hem dus aan op een 12 volt stopcontact
  • Het scherm en de luidsprekers van de auto worden gebruikt voor output
  • De weergave van Android-apps is geoptimaliseerd voor weergave in de auto

You may also like