Elke dag geven smartphones meer dingen in ons dagelijks leven, en als er iets is dat we elke dag gebruiken, is het onze auto. Nou, vandaag gaan we je vertellen wat MirrorLink is en alles wat we in ons voertuig kunnen doen dankzij het.

MirrorLink is geboren met als doel de benchmark te worden voor de interieurinformatiesystemen van auto’s, hoewel platforms zoals Android Auto of Apple CarPlay de afgelopen jaren voldoende marktaandeel hebben weggenomen.

Het is duidelijk dat Google en Apple-platforms geleidelijk het meest worden gebruikt, maar MirrorLink heeft ook veel voordelen, die we hieronder zullen zien.

De eerste tests van dit systeem werden uitgevoerd met verschillende apparaten, voornamelijk Nokia N800 en Open GL ES-technologie als grafische ontwikkelaar, gebaseerd op het NoBounds-project ontwikkeld door Nokia Research Center.

Even later trad Nokia Research Center toe tot het bedrijf CE4A (Consumer Electronics for Automotive) om de ontwikkeling te volgen en een definitieve versie te krijgen.

De officiële presentatie vond plaats tijdens de Autosalon van Genève in 2010 (nog steeds als een prototype), hoewel de naam op dat moment nog geen MirrorLink was maar Terminal Mode.

Het eerste winkelvoertuig dat de Terminal-modus monteerde, was de Volkswagen Passat, hoewel bedrijven zoals Continental of Alpine ook hun unie bij dit project hadden aangekondigd.

n het jaar 2011 besloten Nokia en de CE4A zich definitief te verenigen en aanleiding te geven tot wat nu bekend staat als het CCC (Car Connectivity Consortium). Dankzij dit project hebben in de loop der jaren verschillende toonaangevende bedrijven in de auto- en elektronicasector zich kunnen aansluiten bij de ontwikkeling van deze en andere technologieën die zich sinds de CCC blijven ontwikkelen.

Deze unie zorgde ervoor dat in 2011 de Terminal Mode officieel omgedoopt werd tot MirrorLink.

Met het MirrorLink-systeem dat we vandaag in onze voertuigen hebben, kan de gebruiker zijn smartphone verbinden en deze kunnen bedienen vanuit alle mogelijkheden die de auto ons biedt, zoals het stuurwiel, de dashboardknoppen of het scherm.

Het is een systeem waarmee we de toepassingen van de mobiele telefoon kunnen besturen en ons kunnen aanpassen aan de veiligheidsnormen die elk voertuig vereist.

Om MirrorLink te gebruiken, is het duidelijk dat het infotainmentsysteem van uw auto compatibel moet zijn met deze technologie, dus u moet het MirrorLink-certificaat hebben.

Het hebben van dit certificaat betekent dat het CCC-laboratorium niet alleen compatibel is met MirrorLink, maar ook heeft bewezen dat alle functies correct zijn in alle gebieden van het rijden.

Als het compatibel is, hoeven we alleen maar de smartphone aan te sluiten via een van de USB-poorten van het voertuig en kunnen we genieten van alle toepassingen van onze mobiele telefoon op het autoscherm.

Als uw systeem toevallig niet compatibel is met MirrorLink, hebben bedrijven zoals Sony of Pioneer apparaten die in elke auto kunnen worden geïnstalleerd en dus van de voordelen van het systeem kunnen genieten.

Het MirrorLink-systeem biedt ons oneindige mogelijkheden, omdat we de browser van onze smartphone kunnen activeren om naar onze favoriete muziek te luisteren, hetzij van de bestanden die we op de telefoon hebben of van een van de meerdere platforms speciaal voor dit doel, om het te gebruiken om via telefoon contact op te nemen of berichten met andere mensen.

Bovendien laat MirrorLink ons ​​toe om een ​​mirror-functie van onze smartphone te hebben, wat erg handig zal zijn in veel gevallen waar de interface niet naar onze zin is.

Natuurlijk moeten applicaties compatibel zijn met Mirrorlink en hoewel de lijst niet al te uitgebreid is, wordt verwacht dat meer bedrijven hun apps compatibel maken met dit systeem.

Zoals u kunt zien, is MirrorLink een zeer bruikbaar systeem met veel interessante mogelijkheden om met volledige veiligheid van het entertainmentsysteem van onze auto te genieten.

You may also like