Zes manieren om Android Auto en Apple CarPlay veilig te gebruiken die u misschien mist

Android Auto en Apple CarPlay zijn gebruiksvriendelijke apps waarmee u uw smart device (telefoon) naadloos kunt integreren met het voertuig waarin u reist. Als je het nog niet eerder hebt gebruikt en het wilt proberen, begin dan met onze tutorial over hoe je verbinding kunt maken. In dit verhaal zullen we ons concentreren op hoe u deze systemen kunt gebruiken zonder een vinger uit te steken of uw ogen van de weg te halen, om enkele veelvoorkomende en nuttige taken uit te voeren. Voor ons voorbeeld gebruiken we Android Auto, Google Maps en Pandora als voorbeelden, maar u zult zien dat CarPlay, Maps en Spotify op dezelfde manier werken. Hier zijn enkele dingen die u tijdens uw volgende rit moet uitproberen.

Voordat we beginnen, moet u er rekening mee houden dat afgeleid autorijden geen grap is. We nemen de aandacht voor de weg en de focus op autorijden heel serieus. Dat is precies waarom we het gebruik van Android Auto en Apple CarPlay promoten. Een studie van de AAA wees uit dat deze systemen minder afleiding veroorzaken dan door de fabrikant geleverde infotainmentsystemen.

Tip één – Gebruik de Google Assistent of de Speak To Command-knop
Als je thuis een Google-apparaat of Alexa hebt, weet je al hoe je commando’s aan een apparaat moet geven. U zegt gewoon het trefwoord en vertelt het apparaat wat u gedaan wilt hebben. In een voertuig werkt het op dezelfde manier. U kunt simpelweg “OK Google” zeggen om aan de slag te gaan, of de op het stuur gemonteerde spraak-naar-commandoknop gebruiken. Ik gebruik beide, maar in de auto begin ik meestal door de commandoknop ingedrukt te houden. Dit vertelt het voertuig en Android Auto dat u gaat spreken, en het dempt de audio in het voertuig.

Tip twee – Spreek om een ​​adres in te voeren waarnaar u wilt navigeren
Als u nog steeds adressen voor een navigatiesysteem typt, bespaar uzelf dan alstublieft het gedoe en de afleiding. Druk op de spreek-met-commandoknop en zeg bijvoorbeeld ‘Navigeer naar 10 Main Street Boston Mass’. Android Auto en Google Maps zullen uw opdracht horen en tegen u zeggen: “OK. Navigeer naar… ”en het adres wordt in de navigatie van Google Maps geplaatst. U hoeft uw hand nooit van het stuur te halen en u hoeft uw ogen ook niet van de weg te houden. Als u van gedachten verandert en de locatie waarnaar u op weg bent wilt wijzigen, voegt u gewoon op dezelfde manier een update toe.

Als u ver weg bent van een bestemming waarvan u al weet hoe u er moet komen en u wilt gewoon genieten van de verkeerswaarschuwingen van Google en het omleiden van ongevallen en verkeer, vraag Google dan om u naar de stad of stad of het algemene gebied te brengen waar u naartoe gaat . In tegenstelling tot de navigatiesystemen in oudere auto’s, heeft u geen exacte bestemming nodig om Google Maps te gebruiken. We vinden dit erg handig als we weten dat we onderweg een rustpauze zullen maken. We kunnen zeggen: “Navigeer naar het volgende rustgebied op deze route.” En zodra we onze stop hebben gemaakt voor het opladen van het voertuig of een pauze in de badkamer, zullen we de navigatie resetten zodra we onderweg zijn. Dit is een geweldige manier om de vragen van de kinderen te helpen beantwoorden vanaf de achterbank van ‘Hoeveel langer !?’

Tip drie – Vind een nieuwe route
Wanneer u Google Maps gebruikt, merkt u misschien dat Google u langs uw route op de kaart voortdurend een grijze route-optie laat zien en een notitie over hoeveel tijd die route aan uw reistijd toevoegt. U ziet bijvoorbeeld een aanstaande afrit of afslag en Google Maps geeft ‘+6 minuten’ weer. Dit zou duidelijk moeten zijn, maar wat Google Maps zegt, is dat als je die afslag neemt, de route zes minuten langer zal zijn. Dus waarom zou je? Een van de redenen is om de mindere delen van een schijf die u al kent, te vermijden. Misschien die moeilijke kruising waar je je altijd onveilig voelt om vanaf een stopbord voor tegenliggers uit te rijden. Of misschien een vervelend stuk met vijf rode lichten van elkaar gescheiden door 20 meter elk. Als u ervoor kiest om deze voorgestelde route te proberen, hoeft u niets te doen om uw navigatie voort te zetten. Google zal uw afslag noteren en de route automatisch opnieuw instellen. Sommige routes hebben dezelfde duur, en sommige hebben geen tol of heffen een tol. Die Google Maps-weergave kan erg handig zijn als je weet wat het je te bieden heeft.

Bonustip – Heb je echt Waze nodig om meer te weten over flitsers?
Een functie die Waze populair maakte, waren waarschuwingen van de politie. Wist je dat Google Maps nu ook speedtrap-waarschuwingen biedt? We vinden dat ze erg nauwkeurig zijn. Waze heeft nog steeds een algemene voorsprong op andere gevaren, maar we vermoeden dat Google Maps binnenkort kuilen, voertuigen die op de schouder worden gestopt en ook andere Waze-achtige waarschuwingen zullen aannemen. Google heeft altijd locatiewaarschuwingen voor ongevallen gehad, maar we verwachten ook dat Google binnenkort een melding zal toevoegen welke rijstrook is geblokkeerd.

Tip vier – Zoek koffie!
Een koffieverslaving is mijn laatste ondeugd. Misschien is hij ook van jou? Als u Google Maps gebruikt, kunt u opties langs uw route vinden. Spreek de commando’s gewoon op dezelfde manier uit als hierboven beschreven. Probeer: “Zoek de dichtstbijzijnde Starbucks.” U zult versteld staan ​​hoe gemakkelijk dit werkt. En Google is slim. Als een Starbucks een slechte routeoptie is, worden andere merken dichterbij getoond.

Tip vijf – Speel verschillende muziek
Ik gebruik Pandora voornamelijk omdat ik een early adopter was, en nu heb ik Pandora-stations, afspeellijsten en artiestenlijsten die ik heb aangepast aan mijn behoeften en de voorkeuren van mijn gezin. Met zoveel stations om uit te kiezen, kan het afleiden van een station via het touchscreen. Dus ik niet. Spreek nogmaals het commando uit. Probeer eens: “Pandora speelt muziek van Dua Lipa.” Of welke artiest dan ook die je op dat moment wilt horen. Of vraag Android Auto en Pandora om een ​​keuze te maken uit uw vooraf ingestelde stations. Zodra je de muziek hebt gestart, kun je natuurlijk de stuurwielknoppen gebruiken om het volume te verhogen, te dempen of te verlagen, of door te gaan naar de volgende track. Je ogen blijven op de weg gericht en je handen komen nooit van het stuur.

Tip zes – sms’en
We vinden dat sms’en een afleiding is. Het is echter mogelijk om met vrijwel elk mobiel apparaat en bijna alle moderne voertuigen eenvoudige berichten te ontvangen. Als u een inkomend bericht ontvangt, negeert u dit. Dat is ons advies. Als je toch gaat luisteren, kun je ook heel eenvoudig antwoorden. Google speelt het bericht af en vraagt ​​vervolgens “Wil je antwoorden?” Zo ja, zeg dan “ja”. Google zal zeggen: “OK, wat is het bericht?” U spreekt dan gewoon. Google zal het afspelen om ervoor te zorgen dat het correct wordt gehoord. Je kunt meer doen met handsfree sms’en als je dat wilt, maar we laten je hier achter, aangezien het niet ons beleid is om afgeleid te worden.

Tip zeven – telefoontjes
U heeft geen Google, Android of Apple nodig om handsfree te bellen in uw auto als uw apparaat is verbonden via een app of via Bluetooth. Als u dit echter nog niet doet, volgen hier de stappen. Druk op de spreek-naar-opdrachtknop. Zeg: “Bel Joe Smith Mobile.” De Google Assistent spreekt die opdracht tegen je uit en zegt ‘Oké’. Het telefoongesprek begint. Gebruik de ophangknop op het stuur om op te hangen. Nooit – nooit – handmatig een telefoon bellen tijdens het rijden.

Een uitbreiding van dit idee is om Google te vragen een plaats te bellen die niet in uw telefoonboek staat. Hier heb je een app zoals Android Auto nodig om te helpen. Stel dat u een pizza wilt ophalen op weg naar huis van uw werk. U kent de naam van de plaats, maar niet het nummer. Gebruik gewoon de commandoknop en zeg “Bel Town Pizza in Wilmington”, of hoe de naam en plaats ook wordt genoemd. Google gebruikt de browser om dat bedrijf te lokaliseren en voor u te bellen.

You may also like