Android Auto (Google) test twee nieuwe UI's voor Google Assistent, launcher aanpassing en het live zetten

Er zijn maar weinig wijzigingen in de gebruikersinterface van Android Auto, maar dat betekent niet dat er af en toe een paar dingen aan het testen zijn. Er zijn momenteel (ten minste) twee interfaces in de maak, waarvan er één voor sommige mensen lijkt te worden uitgerold, en we hebben screenshots van beide. Ook voor degenen die wachten op de mogelijkheid om de apps in uw opstartprogramma aan te passen of de temperatuur in uw statusbalk te krijgen, lijken beide nu voor iedereen live te zijn.

Nieuwe assistent-UI’s
Voor degenen die Android Auto niet gebruiken – en voor degenen die het volledig gebruiken zonder Assistent te starten of te bekijken – is de gebruikersinterface al geruime tijd een blok op volledige breedte dat over het bovenste derde deel van het scherm zweeft. Het bevat de vier standaard luisterbalken die worden geanimeerd in het Assistant-logo als het klaar is met luisteren.

We hebben een tip ontvangen die een paar opvallende aanpassingen aan de oorspronkelijke look maakt zonder deze te anders te laten aanvoelen. Deze variant duwt de overlay onder aan het scherm en verkleint deze naar een kleinere rechthoek met afgeronde randen.

Ik kon deze versie niet op al mijn testapparaten krijgen, zelfs niet met een paar pogingen om de app-versie te veranderen en een beetje rond te hacken met een geroote telefoon. Het is waarschijnlijk dat dit momenteel een beperkte uitrol is, maar het kan later breed worden.

Met een beetje experimenteren kon ik ook een geheel andere gebruikersinterface activeren. Wanneer geactiveerd, vervangt deze versie de microfoon rechtsonder door de vier geanimeerde balken. Er is geen overlay en het scherm dimt niet. Ik vermoed dat deze variant alleen intern wordt getest, maar er is nog geen manier om helemaal zeker te zijn.

Van de drie is de derde mijn favoriet; maar ik zie dat de Assistent-feedbackanimatie in één oogopslag niet duidelijk genoeg is, wat kan betekenen dat deze uiteindelijk wordt afgewezen. Hoe dan ook, ik hou van de richting en hoop iets soortgelijks te zien in het eindproduct.

Launcher Aanpassing & Weer
Een paar weken geleden kreeg ik een paar nieuwe functies die voor de release werkten. De eerste waarmee gebruikers de lokale temperatuur in de statusbalk kunnen weergeven, en de tweede is de langverwachte mogelijkheid om de apps te filteren die in het opstartprogramma verschijnen. Het weer begon een paar weken geleden uit te rollen naar een beperkt aantal gebruikers, maar nu lijkt het erop dat beide functies in brede release zijn gegaan.

Aanpassing van het opstartprogramma is toegankelijk via twee routes: druk lang op een app in het opstartprogramma in de auto en controleer vervolgens uw telefoon om wijzigingen aan te brengen, of start met Android Auto op uw telefoon en open de navigatielade -> Instellingen -> Launcher aanpassen. Als je hier eenmaal bent, gebruik je de selectievakjes om te kiezen welke items zichtbaar blijven. Houd er rekening mee dat de wijzigingen niet van kracht worden tot de volgende keer dat u verbinding maakt met de auto, wat betekent dat u mogelijk de verbinding moet verbreken en vervolgens opnieuw moet aansluiten.

Wat het weer betreft, vond ik het vreemd dat ongeveer de helft van mijn telefoons standaard was ingeschakeld, terwijl de andere helft was uitgeschakeld. Met andere woorden, sommige mensen zullen de temperatuurweergave automatisch zien, terwijl anderen deze eerst handmatig moeten inschakelen. Schakel daarvoor gewoon de schakelaar Weer in op de pagina Instellingen.

Er is nog steeds een kans dat ze naar mensen worden uitgerold, maar iedereen met wie ik heb gecontroleerd, heeft de opties, dus ze lijken op grote schaal beschikbaar te zijn. Beide moeten v4.8 vereisen, dus als je door een gekke verandering een downloadlink van APK Mirror nodig hebt, is deze hieronder beschikbaar.

Download 
De APK is ondertekend door Google en upgradet uw bestaande app. De cryptografische handtekening garandeert dat het bestand veilig kan worden geïnstalleerd en dat er op geen enkele manier mee is geknoeid. In plaats van te wachten tot Google deze download naar je apparaten pusht, wat dagen kan duren, download en installeer het net als elke andere APK.

APK Mirror – v4.8.594324-release

You may also like