De Duitse automaker zegt nog steeds toegewijd te zijn aan het beschermen van gegevens van de consument, ondanks het openen van deuren naar Apple en Google.

BMW en andere betrokken met de privacy van de consument, de controle over gebruikersgegevens, en cyberveiligheid Duitse autofabrikanten hebben in het verleden wantrouwend van het delen van auto data met technologie van derden aanbieders, zoals Apple en Google zijn. Bijvoorbeeld, Daimler, Audi en BMW kocht mapping-technologie toestel Nokia HIER voornamelijk om ervoor te zorgen dat de controle over kaartgegevens gehad.

Echter, aangesloten auto platforms ontwikkeld door Apple en Google moeilijker voor autofabrikanten om te voorkomen geweest. BMW is de laatste in een groeiende lijst van automakers, dat plannen heeft aangekondigd dit jaar naar Apple CarPlay en Google’s Android Auto te integreren in nieuwe modellen. Geruchten dat BMW de twee spraakgestuurde platforms zou toe zijn omloop sinds de zomer. Harald Krüger, BMW’s voorzitter van de raad, bevestigd tijdens de driemaandelijkse verdiencapaciteit rapport van het bedrijf dinsdag dat het beide platforms in toekomstige modellen zouden integreren.

Connectiviteit voertuig en autonoom rijden zal de toekomst van de auto-industrie vorm te geven, Krüger zei in een voorbereide verklaring te lezen tijdens de conference call. “Digitalisering transformeert onze hele business model-van customer touch points om concepten en diensten mobiliteit, alsmede om digitaal ondersteunde productie.”

BMW besloot CarPlay en Android Auto te integreren in toekomstige voertuigen, omdat het bedrijf wil haar klanten in staat zijn om volledig gebruik te maken van de mogelijkheden van hun smartphone te maken in de auto ook, volgens Krüger.

“Natuurlijk, het is niet in het belang van onze klanten om third-party aanbieders geven toegang tot hun gegevens,” zei Krüger. “Voor ons is de bescherming van de gegevens van onze klanten is de hoogste prioriteit.”

Krüger heeft geen verdere details over wat voor soort data beveiligingen het bedrijf zou op zijn plaats of hoe het Google en Apple platforms zou functioneren met BMW’s bestaande infotainmentsysteem iDrive zetten.

Apple CarPlay en Android Auto zodat bestuurders hun smartphone te integreren met het dashboard van een auto. Android Auto verbindt met Android-smartphones, terwijl CarPlay werkt met de iPhone. En ze werken ongeveer op dezelfde manier. Zodra gebruikers plug hun smartphone in de USB-poort van de auto’s, kaarten en navigatie, de muziek van de telefoon en de geselecteerde apps zijn geïntegreerd op het centrale scherm. Beide hebben vergelijkbare functies met een paar opmerkelijke verschillen CarPlay-gebruikers kunnen alleen gebruik maken van Apple kaarten en ze hebben niet meer om de telefoons te sluiten op de USB-poort van de auto.

Toepassingen in beide platforms kan worden gecontroleerd door de stem, stuurwiel en touchscreen. Zij zullen ook bieden van derden audio apps, waaronder iHeartRadio en Spotify. Google en Apple hebben ook getekend partnerships met veel van dezelfde autofabrikanten, waaronder Audi, GM, Kia, Ford en nu BMW.

CarPlay en Android Auto zijn ten opzichte van nieuwkomers. Apple introduceerde wat zou CarPlay worden tijdens de Worldwide Developers Conference in 2013. Maar ze hebben beiden doorgedrongen met autofabrikanten gevoelig aan de groeiende vraag van de tech-savvy consumenten die willen dezelfde look, feel en functionaliteit van een smartphone in hun auto . In-car infotainment systemen kan een beslist oud-feel-en hebben kunnen pietluttige en moeilijk te gebruiken-in vergelijking met de functionaliteit en het uiterlijk van een smartphone.

Veel autofabrikanten zijn nog steeds vastbesloten om hun in-car infotainment systemen, die een wonky ervaring voor gebruikers van Android Auto of CarPlay kan creëren. Op dit moment hebben gebruikers om over te schakelen van CarPlay of Android Auto om de temperatuur op de AC veranderen, de radio aanpassen of besturen functies van de auto.

Dat zou snel veranderen. Tijdens Apple’s Worldwide Developers Conference in juni, kondigde het bedrijf dat in iOS 9 CarPlay zal apps ondersteunen door autofabrikanten. Als automakers bijt, moet het leiden tot een soepeler CarPlay ervaring.

Bron: Fortune.com

You may also like