Vorige week gaf BMW de mensen wat ze wilden en maakte Apple CarPlay een gratis service voor al zijn nieuwe voertuigen. Woensdag zei het Duitse luxe merk dat het een stap verder gaat en Android-gebruikers meeneemt voor de rit.

Android Auto is vanaf juli 2020 beschikbaar voor alle BMW-voertuigen met besturingssysteem 7.0. Maar wacht, er is meer. Dit is geen bedrade Android Auto, maar een van de eerste toepassingen van draadloze Android Auto. De smartphone mirroring-technologie zonder snoer debuteerde jaren geleden, maar automakers zijn traag geweest om de functie toe te voegen.

MirrorLink Android Auto

MirrorLink Android Auto

Ford heeft afgelopen oktober ook aangekondigd dat zijn Sync 4-infotainmentsysteem ondersteuning biedt voor draadloos Android Auto en Apple CarPlay. BMW heeft Apple CarPlay altijd zonder het snoer ondersteund, maar eerder had het een vergoeding in rekening gebracht om het te gebruiken, een praktijk Roadshow’s Editor bij Grote Tim Stevens genaamd “gutsen op een hoger niveau”. Nee, draadloze Android Auto heeft ook geen kosten.

Het luxemerk heeft Android Auto ook niet beknibbeld. BMW zei dat het systeem volledig zal worden geïntegreerd met de digitale cockpits van zijn auto’s, waar relevante informatie zal worden weergegeven op het infotainmentscherm, meterscherm en zelfs het head-up display.

Het is vermeldenswaard dat niet elke telefoon met Android automatisch werkt met draadloze Android Auto. De gepubliceerde lijst van smartphones van Google die werkt, omvat zijn eigen Pixel-lijn van telefoons en zijn oudere Nexus 5X of 6P, evenals de Samsung Note- en Galaxy-lijnen. Android 8.0 of hoger is vereist voor Pixel- en Nexus-telefoons; Android 9.0 of hoger is de vereiste voor de Samsungs.

BMW is van plan om draadloze Android Auto te laten draaien in zijn voertuigen op CES 2020 in Las Vegas. Daarna is geduld nodig, BMW-eigenaren, tot juli.

Bron: CNET.com

You may also like