Dit Continuum in de auto hack onderstreept trieste automarkt van Microsoft

Gisteren Matthew Johnson verbonden zijn Lumia 950 XL en display Dock op de HDMI-ingang van zijn entertainment-systeem, wat resulteert in de Continuum voor Telefoons desktop weer te boven, en sommige websites noemde het “geweldig”.

We hadden niet want natuurlijk de bovengenoemde “hack” is precies wat je zou verwachten dat er gebeurt als je een Display Dock aansluiten op een scherm via HDMI. In plaats van het gevoel “awesome” Ik was in plaats bedroefd door het slechte niveau van functies en interoperabiliteit beschikbaar zijn voor Windows Phone-gebruikers, en in dit geval vooral te wijten aan Microsoft’s te doen.

De £ 700 Pioneer car entertainment eenheid die wordt gebruikt door Matthew voor deze demo ondersteunt MirrorLink, een standaard ontwikkeld door Nokia en de Car Connectivity Consortium, wat betekent dat als u een MHL-enabled Android-telefoon van de laatste 3 jaar geleden vanaf daar plug, een auto-modus scherm zal verschijnen, dat zou eigenlijk het touch screen ondersteunen en die eigenlijk uw telefoon zou aanrekenen op hetzelfde moment, en bieden alleen apps ontworpen om veilig gebruikt worden tijdens het rijden, vs nodig een muis en toetsenbord om uw music.wic cue

Nokia onder leiding van het consortium, en de technologie werd gesteund door hun Symbian handsets. De technologie werd kort gedemonstreerd op Windows Phone 8.1, maar zag nooit het licht van de dag.

Wanneer Microsoft koopt handset divisie Nokia’s het personeel dat werkzaam is op de functie kwam samen met hen, maar ze hebben vervolgens het bedrijf verlaten, en met hen enige hoop dat we steun voor dit vervagen industrie standaard zal zeer binnenkort.

automotiveI zeggen vervagen standaard, omdat nu de eigen Android Auto en Apple Auto Play (ondersteund door deze head-unit) worden steeds meer de nieuwe “standaard” vergrendelen van concurrerende besturingssystemen. Microsoft gebruikt om een ​​speling in de markt genaamd Windows Embedded for Automotive, vooral aan de consument aangeboden als Ford Sync hebben. Deze technologie werd voor het laatst bijgewerkt in 2010, en waarschijnlijk geen auto oplossing links mainstream support, wat betekent dat Microsoft in feite heeft helemaal.

Sommigen zullen beweren Microsoft heeft wel een internet van de dingen verhaal, maar die nauw kijken zal weten dat in de eerste plaats over het verstrekken van de cloud-infrastructuur voor big data monitoring van apparatuur en diensten, en niet elke consument gerichte technologieën.

Dit in wezen laat Windows Phone-gebruikers niet in staat om optimaal te profiteren van wat voor velen is hun tweede grootste troef te nemen, en laat ze uitvoeren triest hacks met 1 / 10e van de functionaliteit die ze zou hebben gehad als Microsoft daadwerkelijk uitgebracht op hun beloften.

Geweldig inderdaad.

You may also like