Android Auto is de interface van Google in het voertuig die een vereenvoudigde versie van een smartphone scherm op het ingebouwde infotainment scherm projecteert. Het systeem is ontworpen om bestuurders te helpen populaire en vitale functies van hun smartphones te gebruiken zonder het apparaat op te pakken en hun ogen van de weg af te halen. Het is vrij eenvoudig in te stellen en te gebruiken, maar er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden als u aan de slag gaat met uw handsfree Android-rijervaring.

Hoe Android Auto zo in te stellen dat het op het scherm van het apparaat wordt uitgevoerd

In tegenstelling tot Apple CarPlay, die alleen wordt uitgevoerd op het infotainmentscherm van een voertuig, kan Android Auto rechtstreeks worden uitgevoerd op een mobiele telefoon in voertuigen die geen scherm hebben of de software niet rechtstreeks kunnen uitvoeren. De functionaliteit is hetzelfde als op het scherm in het dashboard, maar biedt de gebruiker de mogelijkheid om audio via Bluetooth af te spelen in plaats van aan te sluiten. Ongeacht de verbinding is de standaard Android Auto-functionaliteit hetzelfde. Starten:

Zorg ervoor dat uw apparaat minimaal Android 5.0 gebruikt (Android 6.0 wordt aanbevolen)
Als u Android 9 of lager gebruikt, moet u de Android Auto-app downloaden van de Google Play Store. Android 10 (de nieuwste versie vanaf dit artikel) wordt geleverd met de ingebouwde app.
Nadat u de app heeft gedownload en het besturingssysteem van uw telefoon heeft gecontroleerd, moet u de app voor het eerst starten. Uw telefoon kan u vragen om updates te downloaden naar andere apps die worden gebruikt door Android Auto, zoals Google Maps. De app vereist ook dat u een veiligheidsmededeling doorneemt en de algemene voorwaarden erkent, maar alleen de eerste keer dat u Android Auto gebruikt.

Hoe werkt Android Auto

Hoe werkt Android Auto

Hoe Android Auto in te stellen voor gebruik met een USB-verbinding

Net als het uitvoeren van Android Auto op het scherm van het apparaat zelf, vereist het gebruik van een bekabelde USB-verbinding dat u een apparaat hebt dat minimaal Android 5.0 gebruikt, maar er is een extra stap betrokken bij de instellingen van het voertuig. U moet ervoor zorgen dat uw voertuig compatibel is met Android Auto en dat het is ingeschakeld in uw voertuig. De eerste keer dat u uw telefoon aansluit, wordt u gevraagd de Android Auto-app te downloaden als u deze nog niet heeft. Als u Android 10 of hoger gebruikt, is de app al opgenomen

Installatie voltooien:

  • Zorg ervoor dat uw voertuig rijdt en in Park staat
  • Ontgrendel het scherm van je telefoon
  • Koppel uw telefoon en auto via Bluetooth
  • Werk vereiste apps zoals Google Maps bij
  • Bekijk de veiligheidsherinnering
  • Schakel meldingen in voor Android Auto
  • Totdat u het uitschakelt, wordt Android Auto automatisch gestart wanneer u uw telefoon aansluit.

Hoe Android Auto bij te werken

Er is goed nieuws voor mensen die zich zorgen maken over software-updates. Android Auto is een eenvoudige update met de ingebouwde app store van uw telefoon. Een nieuwe versie werd eerder dit jaar uitgerold met de nieuwste Android-software die visuele en functionele verfijningen bracht, maar dergelijke belangrijke updates komen niet vaak voor. Omdat de software voornamelijk op uw telefoon draait, zijn er geen grote updates nodig voor het systeem van uw voertuig. Als er een update nodig is, moet deze plaatsvinden via een OTA-update (over-the-air) die door de fabrikant naar uw voertuig wordt gestuurd, of als onderdeel van normaal onderhoud bij een erkende winkel of dealer.

Hoe Android Auto te gebruiken

De update van Android Auto 2019 bracht een nieuwe interface en nieuwe functies naar wat eerder werd gedacht als een enigszins barebones-systeem. In plaats van een ‘startbalk’ onder aan het scherm, heeft de bijgewerkte interface een app-lade die veel lijkt op die op de telefoon zelf. Er is een nieuw startscherm dat de plaats innam van het startscherm van eerdere versies. Wanneer u uw telefoon aansluit, ziet u nu de app Kaarten met een groep voorgestelde bestemmingen. Het systeem is slim en onthoudt of u Google Maps of Waze als uw navigatiesoftware gebruikte. Muziek of een podcast wordt ook automatisch afgespeeld, maar deze kan worden uitgeschakeld. Op elk scherm van de interface is er een startknop waarmee u teruggaat naar het app-opstartprogramma, waar u een andere functie kunt selecteren.

Om een ​​app te gebruiken, tikt u eenvoudig op het pictogram zoals u dat op uw telefoon zou doen. Het systeem opent de app voor gebruik totdat u ervoor heeft gekozen om naar een andere over te schakelen of uw telefoon los te koppelen. Veel functies in het systeem kunnen worden bediend met uw stem, maar er zijn duidelijk gelabelde en gemakkelijk te lezen app-pictogrammen en menu’s.

Google Assistant is een van de beste spraakbesturingssystemen die momenteel op de markt is en kan bijna alles in uw auto doen dat op uw telefoon kan. U kunt de weg vragen of het dichtstbijzijnde tankstation vinden, bellen, updates bijwerken en herinneringen instellen en gedurende de dag updates over taken ontvangen. Je kunt ook om muziek vragen op nummernaam, artiest of genre.

Android Auto is het afgelopen jaar behoorlijk geëvolueerd en zal met elke nieuwe versie van de software steeds beter worden. Meer en meer fabrikanten nemen de mogelijkheid in hun voertuigen op, dus de kans is groot dat je volgende auto Android Auto kan gebruiken als je er nog geen hebt die al compatibel is.

You may also like