Mercedes-Benz lanceert MirrorLink in vrachtwagens

Mercedes-Benz lanceert MirrorLink in vrachtwagens

Mercedes-Benz zegt dat het de eerste truckfabrikant die de Apple CarPlay infotainmentsysteem in zijn auto te brengen.

Apple CarPlay is verkrijgbaar in combinatie met de Multimedia Radio Touch radiosysteem in de huidige modellen van Mercedes-Benz Actros, Antos en Arocs en laat de bestuurder moet de iPhone en een verscheidenheid aan apps veilig te gebruiken terwijl u onderweg bent.

Voor een maximale compatibiliteit met Android-smartphones, kan de Multimedia Radio Touch ook worden gebruikt met ‘MirrorLink’ – de tegenhanger van Apple CarPlay.

Vier menu’s zijn beschikbaar om de bestuurder via de Multimedia Radio Touch. Ze kunnen de keuze tussen radio, media, bel of menu te sluiten. Zodra de bestuurder kiest de connect menu en verbindt zijn smartphone via de USB-poort, zal een selectie van apps worden weergegeven via CarPlay of MirrorLink.

Met Apple CarPlay, de volgende apps zijn beschikbaar om de bestuurder: Telefoon, muziek, kaarten, nieuws, iTunes, podcasts en audioboeken, evenals verdere geaccrediteerde apps. Bestuurders kunnen ook de controle op de connect menu via Siri en kan veilig telefoneren tijdens het rijden.

Ze kunnen net zo navigeren vanaf het punt van vertrek naar de bestemming via de Apple Maps app, door via spraakcommando’s.

Met behulp van MirrorLink kunnen bestuurders met Android-smartphones de Multimedia Radio Touch radiosysteem gebruiken als goed. Zodra de bestuurder verbindt zijn smartphone met de MirrorLink door de connect menu zullen zij in staat zijn om toegang te krijgen tot apps. Op het dashboard van het radiosysteem, kunnen ze zien en gebruiken apps via touchscreen.

You may also like