Microsoft onthulde haar eerste Windows in de auto concept vorig jaar op de “Build Developer” conferentie. Terwijl de demo onder meer de mogelijkheid om een ​​Windows-interface projecteren te weerspiegelen wat er getoond op een scherm van de telefoon in een touch en de auto-interface, was er weinig sprake van hoe je zou interactie met het systeem met behulp van alleen uw stem.

Microsoft’s Windows in de auto-concept is inmiddels gevorderd tot Cortana bevatten. Bij Microsoft TechDays evenement in Taiwan vandaag, Samuel Shen, chief operating officer bij Microsoft Asia-Pacific Research, blijkt dat het bedrijf een concept dat Cortana projecteert op de voorruit van een auto heeft gecreëerd. De Cortana integratie laat drivers maken restaurant reserveringen op hun voorruit, of zien hun favoriete locaties dankzij een virtuele map. Taipei Times meldt dat Shen onthuld “we hebben geen soortgelijke producten gelanceerd als gevolg van de hoge kosten, maar we hopen op verdere besprekingen met Taiwanese partners moeten gezamenlijk verkennen van toekomstige mogelijkheden.”

 

Nog maar een concept voor nu..

Het is duidelijk dat de auto inspanningen van Microsoft hebben geboekt in het afgelopen jaar, maar het bedrijf is nog steeds niet klaar om zijn eigen Windows 10 integratie te lanceren. Microsoft heeft een heleboel verschillende car entertainment systemen aangedreven door de jaren heen, met Ford, Kia, BMW, Nissan en Fiat allemaal met behulp van speciale versies van Windows om hun eigen interfaces en systemen te creëren. Helaas heeft Microsoft’s software op maat voor elke autofabrikant geweest, dus geen standaard ontstaan. Als Microsoft erin slaagt om haar nieuwste concept in de realiteit te brengen, dan zal het dienen als een MirrorLink alternatief voor Apple’s CarPlay of Google’s Android Auto.

Meer informatie over Cortana? Bekijk hier hier!

Bron: TheVerge.com

Dit vindt u ook leuk