De Skoda Karoq, opvolger van de Yeti, nu met MirrorLink

De Skoda Karoq, opvolger van de Yeti, nu met MirrorLink

De Skoda Karoq is de nieuwste aanvulling op de line-up van de Tsjechische fabrikant.

Gebouwd ter vervanging van de functie-over-vorm Yeti, zal Skoda hopen dat de Karoq kan tikken in het enorme, luidruchtige crossover-segment op een manier die de voorganger nooit goed heeft beheerd.

Het is iets groter dan de auto die het vervangt, wat Skoda zegt, geeft passagiers meer ruimte binnen. Bootruimte is een indrukwekkende 521 liter – de achterbankjes kunnen worden verwijderd om een ​​landgoed van 1.820 liter opslag te geven.

Binnen is er een digitaal instrumentpaneel en de laatste iteratie van Skoda’s infotainment systeem. Top-spec versies hebben een WLAN hotspot en SmartLink +, die compatibel is met Apple CarPlay, Android Auto en MirrorLink.

Skoda Karoq Mirrorlink

Skoda Karoq Mirrorlink

Er zijn vijf motoren opties in de vorm van twee benzine en drie diesels. De kleinste is een 1,0 liter benzine die 114 pk maakt, met de grootste en krachtigste die de diesel 2.0 liter is met 138 pk. De laatste motor komt standaard met vierwielaandrijving.

Zoals de norm voor deze aantrekkelijke familievoertuigen wordt, zijn er tal van functies voor chauffeurbijstand. Deze omvatten een parkeermedewerker, verkeersjamassistent en voorspellende voetgangersbescherming.

De ‘Strategy 2025’ van Skoda ziet het merk agressief uitbreiden van zijn model line-up met een focus op SUV’s. De recente introductie van de Kodiaq was de eerste keer dat het merk een full-size SUV heeft aangeboden.

De Karoq is iets kleiner en zal gericht zijn op rivalen zoals de topverkopende Nissan Qashqai. Het wordt op 18 mei in Stockholm volledig onthuld.

You may also like