Spotify krijgt Siri-ondersteuning op iOS 13 en CarPlay, Apple TV-app wordt later vandaag gelanceerd

Spotify heeft vandaag zijn mobiele app bijgewerkt met ondersteuning voor Siri, wat betekent dat iPhone- en iPad-gebruikers met iOS 13 nu ‌Siri‌ kunnen gebruiken om hun favoriete muziekstreamingservice te bedienen, net als Apple Music-abonnees.

Na het bijwerken van de app moeten gebruikers eenvoudigweg ‌Siri‌ op hun apparaat oproepen en de stemassistent vragen om een album of nummer “met Spotify” af te spelen. Commando’s voor het spelen van afspeellijsten werken op dezelfde manier.

Volgens de release-opmerkingen van Spotify is ‌Siri‌-ondersteuning compatibel via aangesloten AirPods en strekt zich ook uit naar CarPlay en HomePod via AirPlay. Op iPhones en iPads met ‌iOS 13‌ schakelt Spotify nu ook de functie Data Saver in wanneer een apparaat de Low Data Mode heeft ingeschakeld.

Bovendien zegt de streamingservice dat Spotify ‘nu beschikbaar is op Apple TV’, hoewel het vanaf het moment van schrijven niet in de tvOS App Store verschijnt, dus de uitrol is waarschijnlijk gepland voor later op de dag.

Bron (Mac Rumors)

You may also like